Menn - finn rett frisyre til ditt ansikt

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 23. Sep 2013

Mange menn tror at en herreklipp er kun én ting: kort. Det de fleste ikke tenker på er at forskjellige ansiktsformer kan trenge forskjellige klipper for å fungere optimalt. De fleste har sikkert opplevd at det blir noe feil med sveisen. Jeg skal ta en liten gjennomgang på hva man bør tenke på for å oppnå best mulig resultat i forhold til egen ansiktsform!

Ovalt ansikt

Dette er i de fleste tilfeller regnet som den optimale ansiktsformen, fordi det er den mest balanserte formen. Man kan kle det meste med denne ansiktsformen, og kan leke seg med forskjellige typer lengder uten å skape store problemer. Én ting som kan være greit å unngå er derimot for tung lugg. Dette fordi et ansikt oppfattes som mest mulig maskulint om formen virker mer firkantet. En lugg vil gjerne skape en rundere form.

Firkantet ansikt

Dette er ved siden av den ovale ansiktsformen den mest ideelle, og ikke minst, enkleste å klippe utifra. Det meste kler denne formen også, men det er spesielt kledelig med korte, stramme frisyrer. Det eneste som virkelig ikke funker med denne ansiktsformen er tunge lugger og midtskill. Styr unna dette, og det meste går bra!

Avlangt ansikt

Her er formen relativt lik et ovalt ansikt, bare lenger. Dette er viktig å tenke på når man velger klipp, for det kan fort bli til at ansiktet er uproposjonalt langt. Det meste kan fremdeles fungere, med noen modifikasjoner. Om man ønsker å bevare litt lengde på toppen kan det være lurt å ikke skape for stor lengdeforskjell fra sidene. Om sidene blir for korte fremheves lengden i ansiktet. Personlig syns jeg at litt lengder er kledelig, og er ansiktet veldig langt kan også en type lugg være verdt å vurdere.

Rundt ansikt

Et rundt ansikt har mer eller mindre ingen kanter. Det viktige her er å skape en form som gjør ansiktet så maskulint som mulig, siden mye kan gjøre uttrykket feminint. Å holde en relativt smal, men høy form kan være en god idé. Mye lengder kan fort føre til et veldig mykt uttrykk og kan med fordel unngås.

Diamantformet ansikt

Her har man et ansikt med smal kjeve og hake, sterke og brede kinnbein, og smalere panne igjen. På samme måte som på runde ansikter kan det være en idé å ha litt lengder. Litt liv og tekstur i håret vil være med på å skape mer volum på toppen, som vil bidra til å minske hvor framtredene kinnbeina er. Prøv å ikke gå altfor kort på sidene, da dette vil være med på å gjøre området rundt ørene bredere. Løs lugg mot en side kan også være en god idé.

Trekantet ansikt

Her er kjeven smal, og panna er det bredeste punktet i ansiktet. Denne typen ansikt kler gjerne en sideskill, og gjerne ha litt lugg for å skape illusjonen av en mindre panne. For å balansere kan det også være en idé med litt skjegg, da dette vil gi kjeven mer bredde.

Håper dere kan finne inspirasjon og greie løsninger på håret deres i fremtiden! Denne saken er kun ment som en veiledende guide; det finnes så klart ingen fasit. Det viktigste er at du finner en frisyre du er fornøyd med og du føler kler deg! Stikk innom Adam og Eva Gamlebyen eller ring 22 17 99 61 om du ønsker råd!

-Magnus

Kilder:

Mens Hairstyle
Maria Lombardic
Hairstyle Trends
Cal Martini Color Group
Your look today
Art of Manliness
Link
Pinterest
GQ Magazine


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc