How to: Style your long hair

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 1. Apr 2015

En ting vi frisører ofte hører fra våre langthårskunder, er at de synes håret ser kjedelig og livløst ut, og at det liksom bare "henger der". For mange ender dette ofte med at håret havner i en strikk iløpet av dagen, for man får rett og slett ikke til å style det selv slik at det fortsatt ser bra ut når det er utslått. Her får du noen tips til hvordan du kan style ditt lange hår, slik at det kanskje frister mer å gå med det løst.


Mykt og beachyDet finnes flere måter å oppnå denne looken på. En av dem er å tviste håret, som vist på bildet under, og enten varme opp håret med rettetang eller føner. Dersom du velger å bruke rettetang, pass på at du ikke klemmer tangen for hardt sammen - håret skal bare bli varmt, ikke flatt. Tvist også håret i forskjellige retninger, slik at ikke alle bølgene ligger samme vei. På den måten oppnår man et mer naturlig resultat. Bruk gjerne et godt skum i håret før du føner det, for å oppnå god kontroll og varig hold. L'Oreal Profesionnell Full Volume Extra er min favoritt.


Et annet tips er å bruke en fønbørste. Dette verktøyet har hos oss i Gamlebyen fått det fortjente kallenavnet "bestevenninna", for jenter som først strarter å bruke denne, kommer aldri til å klare seg uten den igjen. Varianten vi selger hos oss koster kun 725,- og du får med flere forskjellige størrelser på børstehodet. Når du bruker varmeverktøy som føner, rettetang, krølltang eller fønbørste, anbefaler vi alltid å beskytte håret med en form for varmebeskyttelse før du setter igang. Constructor fra L'Oreal Profesionnell har både hold og varmebeskyttelse.

Naturlig og tilfeldigFor å oppnå denne looken, kan man starte med å bruke tvistteknikken jeg viste over i bakhodet og på sidene. Pass bare på å bruke en større mengde hår i hver "tvist", slik at bølgene blir større og mer naturlige. Når du kommer til fronten, bruker du en stor rundbørste og føner hele fronten fremover, som vist på bildet under. Da vil fronten falle naturlig bakover til hver side av seg selv, og det ser egentlig ikke ut som du har gjort noe for at det skal ligge slik. Dette kan du også bruke en fønbørste til.Perfekt luggMange ønsker seg en lugg, men føler at verver og vekstretninger gjør det vanskelig å få luggen til å ligge som den skal. Det mange da gjør da, er å gå på med en rettetang som kan få luggen til å se flat og livløs ut. Et godt tips er derfor heller å føne den på plass. Det du trenger er et godt produkt som er utglattende og gir mykhet, samtidig som det gir hold nok til at luggen ligger der du vil ha den. L'Oreal Profesionnell Sleek and Swing er perfekt til å føne en lugg med.Det neste du trenger er en god børste. En børste som den vist over kalles en Denmanbørste. Den har mange og tette tagger som griper godt tak i håret, samtidig som selve formen på børsten er avrundet og ikke flat, slik at den lettere følger hodets form. Når man skal å føne en lugg rett, starter man ved plassere børsten over venstre øyenbryn, ca fem centimeter bakover på hodet. Deretter fører man børsten skrått frem mot høyre øyenbryn. Husk å holde føneren bak børsten og følge etter børsten med føneren hele veien frem. Deretter gjentar man det samme på motsatt side, fra høyre side og frem mot venstre øyenbryn. Fortsett å føne luggen i kryss fremover, frem til luggen er helt tørr. På denne måten føner man bort verver, og luggen ser naturlig og levende ut.Husk at øvelse gjør mester! Får du det ikke til på første forsøk, så bare prøv igjen. Lykke til!


// Anne-Lise0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc