Maya Vik om Maya Vik.

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 23. Jan 2015Montasje av screenshot "Fighter" video by Pål Laukli

Foto; privat

Maya, gratulerer så mye med ny, kul video!
Føler du deg som en «fighter»?
– Jo, gjør vi ikke alle det? Vi står alle opp om morgenen, alle med sine utfordringer og mål som skal nåes. Låta handler om å «gunne på» og jobbe beinhart for å nå sine mål.
I starten av Fighter ligger du nede med blåveis og ser noe fortapt ut- er du det? Nei-nei; man skal tåle noen trøkker. Men man er bare nødt til å reise seg, se framover og ikke miste fokus.Apropos; Hva er ditt fokus nå, Maya?
-Ny ep kommer 10 mars; Beyond the basics. Her samarbeider jeg med Lindstrøm, og det tilfører noe nytt og spennende. Neste singel 'Young Michael Douglas' kommer i februar. Vi lager ny video på den i disse dager og den blir litt sånn video-game-ish. Ved første solo-plate slapp vi ut singler hele tiden, men prøver nå å følge litt hvordan ting funker i USA. Skal man ha sjansen til å breake " over there" må man følge amerikanernes spilleregler. Da følger litt mer struktur, samt å opprette hjelp til å promoteres. Maya har startet et samarbeid med medieselskapet SMG, som også jobber med blant annet Prince og Beyonce. Fighter-videoen har vært klar i et halvt år, men hun har måttet vente til SMG var klare for å fokusere på henne. Mye av jobben nå er å knytte kontakter. Rette kontakter.

Maya presset seg på Dâm Funk, som er stor i funk-verden, med ønske om å få spille på hans egne klubb Funkmosphere i LA. Alt via noen som kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen. I oktober 2013 fikk de hun beskjed om å ta med seg bandet over, og det å spille for over 1000 funqs i den kredible klubben er den kuleste konsert-opplevelsen Maya kan minnes. Dâm Funk og Maya er i kontakt ang mulig prosjekt/ turne på sikt. Spennende saker, girl! Fyren har jo tross alt spilt inn skive med selveste Snoop Dogg!


Maya Vik har vært i bransjen i mange år. Det startet med power girl-gruppen Furia
i 1995, som 15 åring. Jentene vant Zoom 2000(den tidens variant av Nrks Urørt.) og hadde en Europa-turnee som fast oppvarmingsband for Lenny Kravitz som desiderte høydepunkt i 2005. Jentene ble etter hvert opptatt på hvert sitt hold, så Piece of Paradise-plata fra 2006 ble bandets siste.

Maya var i en periode bassist til Paal Waaktaar-Savoy sitt prosjekt Savoy. Pengene rant ikke inn på kontoen, selv om det var utviklende og spennede prosjekter. Så Maya måtte ha jobb ved siden av og hun var den hotteste bartenderen i byen i mange år. Det var først når hun fikk fast jobb som bassist i et Otto Jespersen-show at hun merket at hun faktisk kunne leve av å spille bassgitar. Hun måtte slutte å pushe drinker på Robinet.

-Så du kan faktisk takk OJ for at du valgte bort bar-jobben, og satset for fullt på musikken?? He-he,joda, du kan si det slik. Showene gikk på kveldstid i nærmere ett års tid, så det var godt å se en fast sum med penger komme inn på kontoen hver måned.I 2006 dannet Erlend Mokkelbost og Anders Tjore Monteè hvor Maya raskt ble innlemmet som fast medlem. Albumet Isle of Now vant Spellemannsprisen for årets pop-plate i 2009. Og undertegnede, altså frisør/ journalist-spire- Ron mener fortsatt at dette er noen av de fineste sommer-platene ever!Foto; abcnyheter

De fulgte opp med Rendition of you i 2011 med singlene Ghost og Faith, som begge ble A-listet på p3, og de opptrådde faktisk på VG-lista topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo den sommeren. Paralellt med Montee jobber Maya mye sammen med Chris Lee og sin plateselskap-baron-kjæreste Øivind H Basmo i Oslo Records. De skriver flere låter, og de synes det funker såpass bra at de lager en plate. Debut-albumet Château Faux-Coupe ble allerede gitt ut i 2011. Etterhvert føltes det naturlig å satse på solo-karrieren etter mange år i forskjellige band. Det føltes nok mer naturlig for andre enn Maya, for hun var alltid livredd for stempelet som soloartist. Maya Vik må nemlig begynne å struggle med at May-Britt Vik fra Os faktisk er en sjenert jente.

Mer om dette kommer i Maya Vik interview pt 2.
Foto; Pål Laukli

(Oslo Records)

Foto; Pål Laukli


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc