Jane Birkin

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 30. Apr 2014


"It-girls" er et uttrykk vi både ser og hører overalt om dagen. Men hva er en it-girl? Urbandictionary definerer it-girls på denne måten:
An It-Girl is a trend-setting woman or girl with a ton of self-confidence and self-worth that sets the example of how to have it all, and look good doing it.

Så er dette egentlig et nytt fenomen? Nei, it-girls har eksistert like lenge som kvinnen har. Jeg har derfor lyst til å bruke våren til å gjøre en homage til The Original It-girls.

Denne gangen ønsker jeg å ta en nærmere titt på den britiske skuespilleren og sangeren, Jane Birkin. En tidløs skjønnhet som har spilt i en rekke engelsk- og franskspråkelige filmer som "Blowup" og "Døden på Nielen", og vakte stor oppsikt i rollen som elskeren til Brigitte Bardot i filmen "Don Juan (or if Don Juan were a woman)" fra 1973. I dag kjenner vi henne kanskje best som personen som har gitt navnet til den überpopulære "Hermés-Birkin"-vesken; noe som er en smule ironisk, med tanke på at hun på 70-tallet gikk for å være en hippie som brydde seg lite om merker og popularitet.

KildeKildeKildeKildeKildeKilde


// Anne-Lise0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc