Moterevolusjon

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 25. Mar 2015

Vi har i dag mange spennende designere og motehus som skaper en tilfører en enorm bredde i dagens motebilde. Slik har det ikke alltid vært; noen måtte gå foran og kjempe for å endre måten vi så på mote, og også hvordan vi så oss selv og samfunnet vi levde i. Tre store som kan trekkes fram i denne forbindelse er Coco Chanel, Christian Dior og Mary Quant.

Coco Chanel. Født Gabrielle Bonheur Chanel i 1883 er en fransk legende. Hun var oppdratt av en alenemor først, deretter i et kloster. Fra tidlig av klarte hun ikke å finne seg til rette i datidens strenge motebilde. Korsetter, underskjørt, snøring og pynt var ikke noe hun satte pris på; hun ønsket rett og slett noe enklere. Tidligere trengte folk hjelp til å kle på seg, men Chanel endret dette. I begynnelsen laget hun hatter og smykker, men ønsket å gjøre mer. Første verdenskrig (1914-18) skulle vise seg å bli en velsignelse for henne. Mangel på råvarer og materialer gjorde det vanskelig å opprettholde produksjonen fra førkrigstiden. I tillegg hadde kvinner blitt mer vant til å jobbe, og ønsket mer praktiske klær. Enkle snitt, myke materialer og stor bevegelsesfrihet ble svaret, og Chanel ble en stor suksess.Nok en franskmann, Christian Dior, ble født i 1905. Sønn av en suksessfull gjødselprodusent, ble Dior født i Normandie. Hans familie hadde håp om en diplomatkarriere for sin sønn, men Christian ville selv gå mot et kreativt yrke, og åpnet et galleri hvor han solgte malerier. Etter nedgangstidene på 30-tallet beveget Dior seg nærmere moteverdenen, og ble designer for flere motehus før han i 1946 grunnla sitt eget merke. I 1947 presenterte han kolleksjonen som skulle bli kjent som The New Look. Denne fortsatte den enkle elegansen skapt av Chanel flere år tidligere, men fokuserte mer på en timeglassformet silhuett. Midjen var smalere, skjørtene fyldigere og brystene skulle igjen fremheves. Denne formen skulle dominere kvinners kjoler i mange år framover.

På sekstitallet kom en ny revolusjon. Den walisiske designeren Mary Quant ble født i 1934 i London, barn av gruvearbeidere. Hun utdannet seg innen illustrasjon, og jobbet i likhet med Coco Chanel med hattemaking. Hun åpnet senere en egen butikk, hvor hun solgte egendesignede klær. Store suksesser var bruk av plastdetaljer og sterke farger, lange cardigans og pysjamaslignende klær. Hun er av mange (inkludert seg selv) sett på som skaperen av miniskjørtet og hotpants. Hennes fokus lå på at hver enkelt person skulle kunne velge hva de selv ønsket å gå med. På 60-tallet hadde hun også et nært vennskap til frisørlegenden Vidal Sassoon.


- Magnus


Kilder: Wikipedia, Pinterest0 Kommentar

Red carpet at the Oscars

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 23. Feb 2015I natt var det duket for årets største filmfest.
Hele Hollywood var samlet for å hedre skuespillere, regissører, manusforfattere og mange flere.

Men det jeg syns er best med disse prisutdelingene er den røde løperen.
Hvilken kjole får terningkast seks? Hvem blir slaktet? Hvordan tolker de årets hårmote?

La oss se her!Alle bilder hentet fra oscar.go.com/For å bestille time hos oss kan du ringe 22179961 eller benytte deg av vår nettbestilling
Besøk gjerne vår facebookside
Du kan også følge oss på instagram for å bli inspirert og se hva vi gjør i salongen.
//Hilde

0 Kommentar

Women's Fashion Trends Spring 2015

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 20. Jan 2015


I forrige uke tok vi en titt på de 5 hotteste trendene innen herremoten for våren 2015. Denne uken er det jentene som står for tur.


1. Semsket skinn2. Frynser3. Bohem4. Trenchcoat5. Ruter// Anne-Lise
Alle bilder hentet fra www.pinterest.com
0 Kommentar

Men's Fashion Trends Spring 2015

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 14. Jan 2015

Vi har tatt en titt på de 5 hotteste trendene innen herremoten for våren 2015


1. Blomster
2. Striper
3. Blått og grønt
4. Denim på denim
5. Rødt

//Anne-LiseAlle bilder hentet fra www.pinterest.com

0 Kommentar

Victoria's Secret Fashion show 2014

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 3. Des 2014

Victoria's Secret fashion show er et årlig show holdt av Victoria's Secret der de viser fram undertøy og sleepwear. Victoria's Secret bruker showet til å promotere den nye kolleksjonen sin.

Victoria's Secret englene Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Lindsay Ellingson, Elsa Hosk og Karlie Kloss strutter ned catwalken i ekstravagant undertøy og store glitrende vinger der to av undertøysettene koster svimlende 2 000 000 dollar.

Hvert år har de artister som opptrer under showet og i år var det Taylor Swift, Ariana Grande, Ed Sheeran ogHozier som fikk den æren.

Det første Victoria's Secret showet ble holdt i 1995 på Plaza Hotel i New York.


Alle bilder er hentet fra victoriassecret.com//Hilde

Følg oss gjerne på Instagram og besøk Facebooksiden vår
For å bestille time, ring 22179961 eller benytt deg av nettbestillingen

0 Kommentar

Powered by: Bloc