De enkleste julebordsfrisyrene

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 2. Des 2015

Et av de vanligste spørmålene vi får om dagen, er om vi har noen tips til hvordan våre kunder kan style håret sitt til julebord eller andre fester de skal på fremover. Vi vet godt at mange synes dette er litt vanskelig, så her har vi noen tips til enkle stylinger hvem som helst kan få til på badet hjemme.
Steg 1: Samle håret i en lav hestehale i nakken, men la sidene få henge løst.

Steg 2: Tvinn håret i hestehalen, og samle det i en knute - fest med spenner eller bobby pins.

Steg 3: Ta håret fra den ene siden, før det over knuten og fest det på motsatt side. Dersom håret er langt nok, kan det være lurt å feste håret på undersiden av knuten slik at spennen ikke synes. Gjenta på den andre siden.

Steg 1: Lag tre hestehaler, med ganske jevnt mellomrom

Steg 2: Før håret som henger ut av den øverste hestehalen opp, og dra det ned igjennom festepunktet til hestehalen. Mellom hodebunnen og strikken, slik at du får en twist.

Steg 3: Før så håret du sitter igjen med fra hestehale nummer 1 igjennom festepunktet på hestehale 2, og gjenta så steget over for denne hestehalen.

Steg 4: Før så håret du sitter igjen med fra hestehale 1 og 2 igjennom festepunktet til hestehale nummer 3, og twist også denne hestehalen som forklart i steg 2.

Steg 5: Dra i håret og rot det til, slik at du får et løsere uttrykk og skjuler inndelingslinjene dine. Hvor rotete du ønsker at oppsettet skal være, kan du bestemme selv. Håret som henger løst kan du enten flette, krølle eller bare la være som det er.

Steg 1: Tvinn sidene og samle de bak i en lav hestehale

Steg 2: Lag en twist ved å løfte håret i hestehalen opp, og føre det ned igjen igjennom festepunktet til hestehalen - mellom hodebunnen og strikken.

Steg 3: Ta det løse håret i hestehalen og rull det sammen som en ball, oppover mot hestehalen.

Steg 4: Fest så "ballen" med en spenne eller bobby pin.

Steg 1: Samle håret i to stramme hestehaler, som sitter veldig nært hverandre midt på bakhodet.

Steg 2: Tvinn de to hestehalene i hver sin retning.

Steg 3: Snurr de så rundt hverandre, slik at du ender med en klassisk stram knute. Fest med spenner eller bobby pins.

Når det kommer til å style håret sitt, er valg av produkter utrolig viktig. Jeg anbefaler å starte med vått hår, og føne inn et godt skum. Da får du volum og godt hold, og har et bra utganspunkt å jobbe med. (Redken Guts - 299,-)

Deretter anbefaler jeg å spraye hele håret med en teksturspray. Denne gjør håret tråere og lettere å få tak på og kontrollere. (Redken Wind Blown - 319,-)

Til slutt bør du avslutte det hele med en hårspray med godt hold, slik at stylingen holder hele kvelden. (Redken Control Addict - 299,-)


Husk at øvelse gjør mester! Får du det ikke til på første forsøk, så prøv igjen. Lykke til!


// Anne-Lise


0 Kommentar

Hairfashion at the Met Gala

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 7. Mai 2015

Mandag kveld ble det arrangert den årlige Met gallaen.
Met gallaen er et veldedighetsarrangement for innsamling til Metropolitan Museum of Art's Costume Institute i New York.

Det markerer åpningen av Costume Institute årlige moteutstilling. Hvert års arrangement feirer temaet for årets Costume Institute utstilling.

I år var temaet "China Through The Looking Glass" og kjendisene hadde funnet frem de mest ekstravagante kjolene.

Når det kom til hår ser vi at det som dominerer hårmoten for tiden er midtskill med en sleek finish, men det var selvfølgelig plass til litt ekte Hollywood-glamour med
myke bølger.Her er litt bilder fra den røde løperen på årets arrangement.


Hvis du har lyst til å gjenskape red carpet lookene har jeg noen få tips!


WET LOOK

Det finnes flere forskjellige måter å skape wet look på, en veldig enkel måte er å først rette håret, jeg anbefaler Cloud Nine sin 'Wide iron'
Anbefaler å bruke en god varmebeskyttende spray f.eks Constructor fra L'Oréal.Når du har retter håret fordeler du L'Oréal sin nye wet look gele - Extreme splash i det partiet av håret du vil ha effekten.Dra så håret den veien du vil at håret skal ligge med en kam og avslutt med L'Oréal sin shower shine.


HOLLYWOOD GLAM

Hollywood looken med myke bølger kan også oppnås med noen få steg.


Start først med nyvasket hår, før du føner det påfører du Volume lift i bunnen for løft og Full volume i lengdene for hold og tekstur.Del så håret opp, jo flere inndelinger jo mer krøller blir det.

Denne krølltangen fra Sexyhair har tre forskjellige størrelser du kan bytte mellom etter hvor store krøller du vil ha.Spray så hver seksjon med en god varmebeskyttende spray f.eks Constructor som vist tidligere.
Når du har krøllet hele håret lar du det avkjøle før du grer forsiktig gjennom det med fingrene eller en grov børste.

Avslutt så med en spray og litt shine for det lille ekstra.

Håper du har blitt inspirert til å gjøre noe annerledes med håret ditt til neste festlighet.

Hvis du kunne tenke deg til å skjemme deg litt bort eller trenger hjelp til styling er det
bare å ringe Adam og Eva Gamlebyen på 22179961
eller benytte deg av vår nettbestilling
Besøk gjerne vår facebookside
Du kan også følge oss på instagram for å bli inspirert og se hva vi gjør i salongen.


Bilder hentet fra: http://www.harpersbazaar.com/


//Hilde
0 Kommentar

How to: Style your long hair

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 1. Apr 2015

En ting vi frisører ofte hører fra våre langthårskunder, er at de synes håret ser kjedelig og livløst ut, og at det liksom bare "henger der". For mange ender dette ofte med at håret havner i en strikk iløpet av dagen, for man får rett og slett ikke til å style det selv slik at det fortsatt ser bra ut når det er utslått. Her får du noen tips til hvordan du kan style ditt lange hår, slik at det kanskje frister mer å gå med det løst.


Mykt og beachyDet finnes flere måter å oppnå denne looken på. En av dem er å tviste håret, som vist på bildet under, og enten varme opp håret med rettetang eller føner. Dersom du velger å bruke rettetang, pass på at du ikke klemmer tangen for hardt sammen - håret skal bare bli varmt, ikke flatt. Tvist også håret i forskjellige retninger, slik at ikke alle bølgene ligger samme vei. På den måten oppnår man et mer naturlig resultat. Bruk gjerne et godt skum i håret før du føner det, for å oppnå god kontroll og varig hold. L'Oreal Profesionnell Full Volume Extra er min favoritt.


Et annet tips er å bruke en fønbørste. Dette verktøyet har hos oss i Gamlebyen fått det fortjente kallenavnet "bestevenninna", for jenter som først strarter å bruke denne, kommer aldri til å klare seg uten den igjen. Varianten vi selger hos oss koster kun 725,- og du får med flere forskjellige størrelser på børstehodet. Når du bruker varmeverktøy som føner, rettetang, krølltang eller fønbørste, anbefaler vi alltid å beskytte håret med en form for varmebeskyttelse før du setter igang. Constructor fra L'Oreal Profesionnell har både hold og varmebeskyttelse.

Naturlig og tilfeldigFor å oppnå denne looken, kan man starte med å bruke tvistteknikken jeg viste over i bakhodet og på sidene. Pass bare på å bruke en større mengde hår i hver "tvist", slik at bølgene blir større og mer naturlige. Når du kommer til fronten, bruker du en stor rundbørste og føner hele fronten fremover, som vist på bildet under. Da vil fronten falle naturlig bakover til hver side av seg selv, og det ser egentlig ikke ut som du har gjort noe for at det skal ligge slik. Dette kan du også bruke en fønbørste til.Perfekt luggMange ønsker seg en lugg, men føler at verver og vekstretninger gjør det vanskelig å få luggen til å ligge som den skal. Det mange da gjør da, er å gå på med en rettetang som kan få luggen til å se flat og livløs ut. Et godt tips er derfor heller å føne den på plass. Det du trenger er et godt produkt som er utglattende og gir mykhet, samtidig som det gir hold nok til at luggen ligger der du vil ha den. L'Oreal Profesionnell Sleek and Swing er perfekt til å føne en lugg med.Det neste du trenger er en god børste. En børste som den vist over kalles en Denmanbørste. Den har mange og tette tagger som griper godt tak i håret, samtidig som selve formen på børsten er avrundet og ikke flat, slik at den lettere følger hodets form. Når man skal å føne en lugg rett, starter man ved plassere børsten over venstre øyenbryn, ca fem centimeter bakover på hodet. Deretter fører man børsten skrått frem mot høyre øyenbryn. Husk å holde føneren bak børsten og følge etter børsten med føneren hele veien frem. Deretter gjentar man det samme på motsatt side, fra høyre side og frem mot venstre øyenbryn. Fortsett å føne luggen i kryss fremover, frem til luggen er helt tørr. På denne måten føner man bort verver, og luggen ser naturlig og levende ut.Husk at øvelse gjør mester! Får du det ikke til på første forsøk, så bare prøv igjen. Lykke til!


// Anne-Lise0 Kommentar

Embrace the mess!

Postet av Adam og Eva Gamlebyen den 17. Jan 2014

Vi har alle drømt om de perfekte, polerte lokkene vi ser på kjendisene på den røde løperen, i magasiner og på tv - så hvor deilig er det ikke at det nå skal se ut som man nettopp har stått opp? 

Vinterens hotteste stil får du enkelt ved å først føne håret på en god saltvannsspray med mye hold. Tenk STORT og bruk fingrene til å klemme frem all naturlig bevegelse i håret. Gå deretter over med en tørrshampoo eller et hårpudder - ikke bruk for mye, tenk at håret skal få "leve". Bruk fingrene til å klemme, rufse og lett tuppere håret slik du vil ha det, og du er good to go!

Bruk bildene under som inspirasjon til hvordan du kan style ditt eget hår.Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde


Kilde
//Anne-Lise

0 Kommentar

Powered by: Bloc