Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Valg av karrière - Hvordan bli lykkelig?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Jun 2019

Finn deg en jobb og et yrke du vil trives med og du blir et lykkelig menneske! Det viser en livskvalitets - undersøkelse foretatt i seks europeiske land. Jobbtilfredshet kommer foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede.


Er jobben din kjedelig og meningsløs, er du neppe tilfreds med resten av livet heller. En undersøkelse av livskvalitet til arbeidstakere i seks europeiske land tyder på at jobbtilfredshet er den viktigste faktoren. Det treårige forskningsprosjektet EPICURUS omfattet Danmark, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Spania og Hellas.

- Siden arbeid utgjør en svært stor del av livet for de fleste av oss, er hva vi får ut av jobben viktig for hvor lykkelige vi er som enkeltpersoner, sier forskningsleder Ioannis Theodossiou ved Centre for European Labour Market Research, University of Aberdeen Business School.

Faktisk kommer jobbtilfredshet foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede. Nederst på lista kommer fritid, miljø og boforhold som de minst viktige lykkefaktorene.

Vi har funnet at forholdet mellom type arbeid og nivå av jobbtilfredshet er en av de sterkeste tendensene, også over landegrensene, sier Theodossiou.


Studievalg, yrkesvalg, jobb og  karrière. Studenter i dag står foran det vanskelige valget - Hvem er jeg? Hva vil jeg? Hva skal jeg bli? Hvordan kommer jeg dit?

Tenk mest på hvilken jobb du vil trives med og mindre på lønn og status -  og du vil sannsynlig bli et lykkelig menneske!


Kilde: forskning.no


Adam og Eva Skolen har rullerende opptak med studiestart i august og januar, nettsøknad finner du her.Frisørlønn

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Jun 2019


Har du en drøm om å bli frisør og lurer derfor på hva en forventet frisør lønn er? Lurer du kanskje samtidig på hvordan du kan få en frisørutdanning? 


Ved å ta en frisørutdanning gjennom Adam og Eva skolen kan vi hjelpe deg mot drømmen om å bli frisør. Vi har gjennom årene utdannet en rekke dyktige frisører landet rundt og også internasjonalt. Gjennom oss vil du få den kunnskapen og støtten du behøver for å lykkes. 


Ønsker du å vite mer om hva forventet frisør lønn er og hvordan du kan lykkes som frisør?

Da bør du lese videre!


Hva kreves av en frisør?

For å lykkes som frisør er det først og fremst viktig at du liker å jobbe med mennesker og er "sulten på faget". I tillegg er det viktig at du liker en utfordrende hverdag. Du må også være flink til å kommunisere slik at du får med deg akkurat hva det er kunden ønsker og være forberedt på at kunden i stolen dømmer ditt arbeid, og har ofte høye forventninger. Derfor er det også viktig med god kommunikasjon. 


Deretter er det øvelse som gjør mester for å lykkes. Du må like å lære nye ting, da frisøryrket og trender er i stadig bevegelse. Her gjelder det å få med seg de kursene du har mulighet til å delta på, som er relevant for din kundebase. Er du en kreativ sjel velger du med andre ord riktig yrke som frisør. 


For å kunne oppnå forventet frisør lønn, må du også ha respekt for andres tid, og du må være tålmodig. Høyt fravær på frisørskolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, da salonger er avhengige av at frisørene møter opp til avtalte bookinger, åpningstider samt varierende skift.  Hva kan du forvente i frisørlønn?

Hva du kan tjene i frisørlønn kan variere og basere seg på mange faktorer. Skal du for eksempel opprette et enkeltpersonforetak å jobbe som frilanser? Skal du ”leie stol” i en salong? Eller skal du være fast ansatt med timebetalt eller som oftest provisjonsbetalt? Det finnes mange måter å jobbe som frisør på, og hva som lønner seg mest kommer helt an på hvor mye arbeid du velger å legge i det og hvor du jobber.

En gjennomsnittlig frisør lønn ligger på 363 480 kroner høsten 2018 ifølge SSBMen en frisør kan gjerne tjene mer eller mindre enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette.

Er du usikker på hvordan du bør jobbe som frisør og hvordan du kan få forventet frisørlønn? Ta kontakt med noen som allerede jobber som frisør, både selvstendig eller som fast ansatt i en salong, og som har litt erfaring for å få tips og råd. 


En god utdanning er viktig for frisørlønnen

For å kunne få forventet frisørlønn og jobb, er det viktig at du velger en god utdanning. Ved å ta frisørutdanningen gjennom Adam og Eva skolen kan vi garantere deg en god utdanning med faglig dyktige frisører. Vi har utdannet frisører landet rundt, som har gjort stor suksess i yrket! 


Vi har skolestart i august og januar med rullerende opptak. Fordi vi opplever stor pågang av søkere, anbefaler vi deg å søke så snart du kan. Du kan enkelt legge inn en søknad her. Etter mottatt søknad, innkalles du til intervju. Her legger vi stor vekt på din motivasjon og interesse for frisørfaget. 


Ved å ta utdanningen gjennom oss vil du få en trygg utdanning der vi hjelper deg ut i en sikker jobb.


Søk i dag! 
Start din frisørkarriére i august!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Jun 2019

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innenfor frisørutdanning. 


Søknadskjema finner du her!


Frisørutdannelse omfatter mye!

Har du lyst på en spennende, trygg og kreativ karrière, der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du ambisjoner om å bli stylist, jobbe i film/tv bransjen eller kanskje bli "barber" å ha herrene i fokus? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!  

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Også om du vil bli en dyktig frisør. Å velge riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere; ønsker du å ha muligheten til selv å velge hvor du vil jobbe, eller vil du bli nødt til å ta det som måtte tilbys deg, du bestemmer selv.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget! 


Rullerende inntak

Vi har stor pågang av søkere hele året, med rullerende inntak. Det er skolestart to ganger i året: januar og august. Etter at vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg på telefon for å avtale et hyggelig møte. Vi har fortsatt noen ledige plasser til høsten 2019 med oppstart tirsdag 13.august.


Læreplass

Adam og Eva Skolen eies og driftes av Adam og Eva. Dette sikrer kvalitet, innovasjon og kreativitet. Vi har et stort nettverk som kan sikre deg en trygg læreplass.


Mulighetene i frisøryrket er mange! Peder Vigtel Wallentin startet selv sin karrière på Adam og Eva Skolen og har siden jobbet både i salong og som lærer. Les intervjuet med Peder her.


Søk Adam og Eva Skolen i dagVi gleder oss til å høre fra deg!
Fra Aber Bergen til Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Mai 2019

Cecilie er en 28 år gammel jente fra Bergen. Hun er tidligere utdannet makeup artist og har hatt hovedansvaret for makeup under alle sesongene av Aber Bergen, i tillegg har bergensjenta mange spennende prosjekter i sikte.

Foto: http://cosmedic6.rssing.com

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. Vi tok en prat med den sprudlende jenta om hvordan skolehverdagen hennes er.


Når og hvordan fant du ut at du ønsket å starte på Adam og Eva skolen?

Etter å ha jobbet med (hår og) makeup i flere år, fant jeg ut at jeg behøvde å videreutvikle meg, da det ligger så mye mer kompetanse i frisørutdannelse som jeg ikke hadde. Jeg kjenner flere som har gått Adam og Eva skolen og har hørt at dette var en ekstremt god skole.


Hvordan var det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Det var nesten litt merkelig! Plutselig har man skuldre å ta i betraktning, verver, forskjellige hårtyper, personligheter, meninger og ønsker. MEN veldig kjekt! Det er utrolig å se hvor mye man faktisk har lært og hvor fint det kan bli!


Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Jeg er ganske vant med å ha personer i «sminke- stolen», så det var helt greit første gangen, og jeg hadde en utrolig koselig kunde! Første gang jeg skulle gjøre striper derimot, det var skummelt! Jeg hadde panikk hele veien og glemte helt å anbefale produkter. Men så ble hun jo kjempefin og jeg forstod jeg hadde bekymret meg uten grunn.


Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

At vi kan så mye mer enn vi tror. Jeg blir skikkelig imponert av alle de frisyrene hele klassen får til, spesielt med tanke på at vi kun har gått her litt over 4 måneder.


Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Det viktigste vil jeg si er å gi tilstrekkelig informasjon underveis. Folk er forskjellige, noen elsker å prate mens noen liker å sitte i ro og fred og nyte tiden sin. God informasjon om hva man gjør, produkter man bruker og hvorfor er noe alle setter pris på.


Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Jeg hadde en kunde med brunt hår og striper som ønsket å få et litt mer «naturlig resultat». Det var et lite prosjekt og få til, men utrolig morsomt å se hvor naturlig og fresht det kunne bli!


Nå er eksamensperioden med den store avgangsvisningen i gang, en veldig spennende og hyggelige periode! Deretter er det utplassering og læretid i vente. Vi gleder oss til å følge den livsglade bergensjenta fremover, som til høsten også skal gjøre makeup under innspilling av en annen tv - serie.


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Nettsøknad finner du her.HAIRSPIRATION SS19

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Apr 2019

I går var det fullt hus på L`Orèal Akademiet når våre kursholdere Eirik Thorsen, Tonje Beate Dahlen og Inger Lise Moa holdt HAIRSPIRATION SS19.

HAIRSPIRATION er kurset for deg som er opptatt av de nyeste trendene når det kommer til hår. Adam og Eva sitt kreative team hjelper deg i trendjungelen og presenterer det de mener er de viktigste trendene når det kommer til klipp, farge og styling, for dame og herre, for den aktuelle sesongen.

Neste HAIRSPIRATION AW19 holdes 9.september 2019.
Powered by: Bloc